Tanfolyamok, workshopok

Relaxáció és meditáció

2019. szeptember 2-től minden héten 18.00-19.00-ig

Ezt az óratípust azért hoztuk létre, hogy lehetőséged legyen mélyebben megismerkedni a különböző meditációs és mélyrelaxációs technikákkal, rendszeresen tapasztalást szerezhess hétről hétre olyan gyakorlatok segítségével, melyekre jóga órákon nincs elég idő.

A foglalkozást egyik héten Alexa, a másikon Réka vezeti, bejelentkezni ugyanúgy tudsz, mint a többi órarendi órára. Bérlettel vagy órajeggyel látogatható!

Várunk szeretettel!

Hangfürdő tibeti hangtálakkal és vezetett meditációval

2019. szeptember 6., péntek, 18:30–19:30

Merülj el a tibeti hangtálak gyógyító hangjai és rezgései által teremtett térben, ahol megtapasztalhatod a belső csendet, nyugalmat és harmóniát.
Ezúttal egy vezetett meditációs gyakorlattal indítjuk az estét, ezzel készítve fel a testet és az elmét a hangfürdőre.
A meditáció során az elme teljesen elcsendesül, megpihen. Ilyenkor lelassul az agyműködés, csökken a légzés- és a pulzusszám, és az agy a mély alvásnak megfelelő hullámokat kezdi el produkálni. A meditáció segít közelebb kerülnünk önmagunk mélyebb megismeréséhez és egy boldog, békés, tiszta tudatállapot elérésehez.

A meditációs gyakorlat és a hangtálak hangjai és rezgései egymás hatását erősítve és kiegészítve segítenek ellazulni és feltöltődni.

Hogyan hatnak ránk a hangtálak és milyen pozitív hatásai vannak a hangfürdőnek?

A hangok és rezgések a víz közvetítésével terjednek a testünkben, feloldva a különböző feszültségeket, elakadásokat fizikai, érzelmi és mentális szinten.
Segítségükkel feloldódnak fizikai fájdalmaink, ellazulnak a merev és feszült izmaink. A relaxációra való készségünk javítása által harmonizálódik a légzés, a vérkeringés és az anyagcsere folyamatok és beindulnak a szervezet öngyógyító, regeneráló folyamatait is.
Emellett a hangtálak segítenek elcsendesíteni a gondolatainkat, így egy mélyen relaxált állapotba kerülünk általuk, ahol megpihenhetünk, feltöltődhetünk. Ennek köszönhetően a hangfürdő után sokkal kiegyensúlyozottabbak, energikusakkal leszünk és könnyebben nézünk szembe a kihívásokkal.
A relaxáció során lelassul a légzés és a keringés, a vér a belső szervekbe áramlik, így a test regeneráló, öngyógyító folyamatai aktiválódnak, az idegrendszer is megpihen. Ahogy a test ellazul, úgy az elme is elcsendesül, így megtapasztalhatjuk a belső csendet, nyugalmat és harmóniát.
Emellett a hangok és rezgések az egész energiarendszert harmonizálják, segítenek visszaállítani a stressz hatásai által megbomlott természetes egyensúlyt.

A hangfürdő időtartama 75 perc. Ez alatt nem lesz fizikai gyakorlás, de ajánlott kényelmes öltözékben érkezni, mert a relaxáció fekvő helyzetben, a földön, matracokon történik.
Érdemes 10-15 perccel korábban érkezni, hogy legyen idő az átöltözésre, ráhangolódásra.

A foglalkozást Kaskötő Lilla, jógaoktató és hangterapeuta vezeti.

A foglalkozás ára: 2500 Ft

A hangfürdőn való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékodat jelezd Kaskötő Lillának (telefonon: +36 30 732 1428, emailben: kaskoto.lilla@gmail.com, illetve Facebook-on privát üzenetben).

Szeretettel várunk minden kikapcsolódni és feltöltődni vágyót.

Az ashtanga vinyasa jóga alapjai – nem csak kezdőknek

2019. 09.21. 14:30-17:30

A minitanfolyam célja, hogy megismertesse az ashtanga vinyasa jóga alapjait, a légzést, a bandhák helyes használatát és a tekintet vezetését, hogy ezek segítségével felépíthesd a saját gyakorlásodat. Részletesebben kitérünk olyan témákra, amikre egy órarendi órák során kevesebb idő jut.

A tanfolyam elején megismerkedünk az ashtanga jóga elméleti hátterével egy rövid jógafilozófiai bevezetés keretében.
Ezt követően részletesen elemezzük a napüdvözlet gyakorlatsorokat, az ashtanga első sorozatának asanáit és a levezető gyakorlatokat és ezek helyes kivitelezését. Megismerjük minden gyakorlat nevét és annak jelentését, a vinyásák számát és az asana hatásait.

Ez a workshop segít megalapozni, elmélyíteni és tudatosabbá tenni a gyakorlásodat, akár kezdő, akár haladó gyakorló vagy.

A tanfolyamot vezeti: Kaskötő Lilla

Ára: 5000 Ft

Jelentkezés a lenti gombra kattintva vagy keresd Lilla Kaskötő-t (kaskoto.lilla@gmail.com / +36 30 732 1428).

Kezdő gerincjóga workshop

2019. október 19. szombat 15.00-18.00-ig

Ez a tanfolyam neked szól, ha megértél a változásra.
Ha szeretnél egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életet élni.
Megszüntetni a hátfájásod.
Ellensúlyozni az ülő életmódod.

A gerincjóga gyakorlatai harmonikusan erősítik és nyújtják az izmokat, dolgoznak az ízületekkel , a kötőszöveti rendszerrel, kiegyensúlyozzák az érzelmeket, az idegrendszer működését, segítenek egy egészségesebb,jobb életet kialakítani.

Ha benned is megfogalmazódott a vágy, TEGYÉL ÉRTE!

Kezdőknek és haladóknak is ajánljuk tudásuk elmélyítésére!

Időpont: 2018.09.14. 10-13h
Helyszín: Sankalpa Jógastúdió 
Ára: 5000 Ft/fő
Vezeti: Palotás Réka