Szabó Brigi

Hatha jóga, Gerincjóga

 

A mozgás azóta az életem része, mióta nagymamám elvitt ez első jazz balett órámra 6 éves koromban. A tánc és a zene szerelmese lettem. Az évek során többféle táncstílussal ismerkedtem meg, évekig egy szegedi tánccsoportnál, a Montage Dance Centernél táncoltam hobbiszinten, kortárs és jazz táncokat.

Mikor felköltöztem Budapestre nagyon hiányzott az a szabadságérzés, dinamika és szenvedély, amit a táncolás során megtapasztaltam. A költözés után is sok új inger ért, úgy éreztem, kell valamilyen más mozgásforma, ami segít abban, hogy magamra tudjak összpontosítani. A figyelmem ezért a jóga felé fordult. Jógázni a Jalagati Mozgásstúióban kezdtem el, majd a Mandala Jógastúdióban folytattam a jógázást. Szerettem volna minél többet megtudni a jógáról, arról, hogy hogyan dolgozik a testem, és hogyan tudom irányítani azt. Ezért jelentkeztem a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga, majd Hatha jóga oktatóképzésére, később a Haladó gerincjóga képzést végeztem el.

A jógában a folyamatos fejlődés útját látom. A jóga megmutatta nekem, hogy sok gyakorlással bármire képes lehetek, a testem, a testünk gyorsan tanul, hozzászokik a mozgáshoz, amit végez és ahhoz alkalmazkodik.

Azt szeretem a jógában, hogy magamra, a testemre koncentrálhatok. A figyelmemet magamra fordítom, figyelem hol dolgozik, hol nyúlik az izom. Ezzel a figyelemmel kikapcsolok minden külső tényezőt. Csak a mozdulat, a jógaszőnyeg és én vagyunk!

Ha szeretnéd megtapasztalni a jóga adta élményt várlak hatha jóga óráimon pénteken és szombaton.

Képzéseim:

  • 2016 Mandala Gerincjóga oktatóképzés
  • 2016 Fitness instruktor képzés
  • 2017 Hatha jóga oktatóképzés
  • 2018 Haladó gerincjóga oktatóképzés