Kicsit intenzívebb élményre vágysz? Gyere és próbáld ki a Hatha jógánkat!

Az órákon:

Főleg az ászanák (testhelyzetek) precíz, anatómiailag helyes kivitelezésével foglalkozunk, de hangsúlyos az egyszerűbb pránajáma gyakorlatok (légzőgyakorlatok) elsajátítása is.

A Hatha jóga célja nem csak a fizikai test egészségének helyreállítása, hanem az ászanák elsajátításával a finomenergetikai blokkok oldása és a finomabb érzetek megtapasztalása, ezzel a gyakorló tudatának megnyitása a tapasztalás szubtilisabb szintjei felé.

A tradicionális Hatha jóga elsődleges célja az élet meghosszabbítása, és egy kényelmes, boldog létezés a testben.

Novák Hanna jógaoktató, Sankalpa

A Hatha jóga edzi a testet, segít az ideális testsúly elérésében és stresszoldásra is kiváló, hiszen a hosszú kilégzésekre végzett nyújtó, lazító gyakorlatok tökéletesek a feszültség levezetésére és az óravégi relaxációnak is fontos szerepe van a munka és a hétköznapok során felgyülemlett feszültség, stressz kezelésében.

A Hatha jóga foglalkozás felépítése

A Hatha jóga órák vezetése intuitív módon történik, ezért pontosabb felépítést nehéz megadni.

  • 10 perc meditáció, légzés
  • Rávezető gyakorlatok, bemelegítés könnyebb ászanákkal, mobilizálás
  • Ászanák (jógapozíciók), egyszerűbb pránajámák (légzőgyakorlatok)
  • Levezetés (gerinccsavarás, fordított testhelyzet)
  • 15 perc vezetett relaxáció

Egy kis érdekesség: a Hatha jóga jelentése

 A Hatha jóga szóban a Ha szó napot jelent, a Tha pedig holdat. Mindkét energia egymás ellentéte, mégis egymást állandóan kiegészítve törekszenek az egyensúly állapot elérésére. A jóga szó pedig összeolvadást, egyesülést jelent. A Hatha jóga célja tehát az, hogy segítségével egyensúlyt találjunk az aktív, és a passzív energiák között.

A Hatha jóga gyakorlataiban az egyensúlyra törekszünk, és ha az egyensúlyt elértük, könnyedséget érzünk, mivel ilyenkor megfelelő a bennünk lévő feszültség mértéke, az aktív és passzív erő között egyensúly jön létre. Ilyenkor az energia szabadon áramlik bennünk, a gyakorlat elvégzéséhez pedig minimális energiára van szükség.

Hatha jóga órák

Kezdő Hatha jóga: Szerda
Hatha Flow jóga: Kedd

Haladó Hatha jóga: Szerda

Nézd meg az órarendet és gyere! Szeretettel várunk!

Képgaléria