Sankalpa jógastúdió, Budapest

Mi is történik egy jógaórán?

Felkeltette érdeklődésed a jógagyakorlás? Bemutatjuk hogyan is zajlik egy foglalkozás!

Sankalpa jógastúdió
  • Általában minden óra kezdete előtt az oktató megkérdezi a résztvevőket, hogy van-e bármilyen fizikai vagy mentális betegségük, mozgásszervi problémájuk, ami az adott órán akadályozná Őket. (Fontos ha épp van ilyen, kérlek jelezd az oktató felé, akár még óra előtt!)
  • Megérkezés után egy elcsendesedéssel kezdődik az óra, ami történhet meditációs ülésben, állva vagy hason fekve, pihenő pózban.
  • Ezután minden ízület és izom bemelegítése következik, finom, a testet fokozatosan aktiváló mozdulatokkal, vagy ászanákkal.
  • A bemelegítést követően az óra nagy részében körülbelül 60 percig ászana gyakorlás történik: ezeknek precíz kivitelezése, statikus kitartása, vagy dinamikus összekapcsolása.
  • Végül egy 15 perces pihentető, 2-3 órás alvást helyettesítő vezetett relaxációval zárul, ami hanyattfekvésben, savászanában (hullapóz) történik.

Természetesen ahány oktató, és jógatípus, annyiféle fajtája és formája van egy foglalkozásnak. Önmagában ugyanaz a lényege, ugyanaz a végső célja, de nagyban függ az óratartótól, hogy milyen irányba viszi el a tanítványait. A cél lehet a meditációs állapot elérése, az elme lecsendesítése, vagy az egészség helyreállítása, esetleg pusztán a test formálása és az ideális erőnlét elérése.

Fontos tudnivalók

  • Jóga óra előtt legalább egy órával és utána még egy fél óráig kerüld az evést, de az éhezést is!
  • Óra közben, akármennyire izzadunk is, a víz fogyasztása nem ajánlott!
  • Kényelmes (lehetőleg ne műszálas ruhát) hozz magaddal és lehetőleg plusz ruhát is, relaxációnál szükség lehet a kardigánra, zoknira, mert fokozatosan hűl a test, ahogy áttérünk a mozgásból a mozdulatlanságba.

Várunk nagyon nagy szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Kérjük az elküldés előtt fogadd el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom