Oktatók

 
 
Nagy Alex

alexkep

Hatha jóga oktató, Sportoktató
 
 
Gyerekkoromtól kezdve a sport és a mozgás volt az ami megtartott, fönntartott és 
segített abban, hogy az élet naposabb oldalán állhassak.
Sokat bringáztam, futottam,mégis leginkább a távol keleti harcművészetek érdekeltek. Kamaszkoromban kezdtem el foglalkozni egy jóga alapú harcművészettel .
Később a hétköznapi élet mókuskereke másfelé irányította a figyelmem de tíz évvel ezelőtt egy mester szárnyai alatt újrakezdtem a jógagyakorlást. 5 évvel ezelőtt végeztem rekreációs sportoktatóként, azóta tartok jógaórákat.
 
Célom, hogy ha érdeklődsz az óráim iránt, akkor egyszerű, könnyen érthető de mégis intenzív foglalkozást tartsak, hogy önmagadhoz képest előrébb léphess, nem csak a fizikai fejlődésben hanem az önismeret útján is.

 
 

Bakó Ádám

Hatha jóga oktató

22523843 10213112242095074 1232842680 n

 

Oktatóként azon pozitív dolgoknak a megtapasztalásban szeretnék segíteni másoknak, amit én is a jógagyakorlásnak köszönhetek. Elvégeztem a Hatha jóga oktató képzést a Mandala jógastúdiókban és folyamatosan tanulok tovább.

Az első jógastúdiós órám előtt megkérdeztem az oktatót, hogy hova álljak a teremben, hogy „ne nagyon lássanak a többiek.” Már nem emlékszem pontosan a válaszra, de arra igen, hogy nagyon meglepődött. Először nem értettem mi volt olyan meglepő ezen a kérdésen, de aztán eltelt valamennyi idő és érezni kezdtem, hogy ez a kérdés már engem se foglalkoztat. Bárhova állok, akkor is magamra fogok figyelni, ahogy mindenki más is saját magára fog.

Ez az egyik legfontosabb, amit megtanultam, a befelé figyelés. Megtanultam türelmesebbnek lenni magammal szemben, illetve magabiztosabb lettem és könnyebben veszem az akadályokat az életben. Célom, hogy másokat is segítsek ezeket megérezni.

 Palotás Réka
rekakep


Hatha és Gerincjóga oktató

 

Először csak érzed, hogy rugalmasabb a tested. Aztán, hogy könnyebben csendesíted le magad. Elkezded használni a légzésed. Végül figyelsz. De már nem csak kifelé.

Emlékszem január másodika volt. Délután vagy kora este. Éppen elég zaklatott életperiódusban voltam, ráadásul egy hosszúra nyúlt szilveszteri buli után. Sehol nem találtam már órát, végül az interneten rábukkantam: Sankalpa. Mindegy, jó lesz, legalább van óra. Azt mondják, ahogy indul az év, úgy folytatódik. Gondoltam bulis évem lesz. Akkor még nem tudtam, hogy az év számomra csak ez után, ott, abban a teremben kezdődik el. Valami különös érzés járt át: megérkeztem, itthon vagyok, ez az én világom. A flow azóta is tart. Kinyílok és kinyílik a világ. 

Gyere és csatlakozz rá erre az energiaáramlatra! Az óráimon a jóga iránti rajongásomon túl ott lesz a mosolyom, a bíztatásom, az élettapasztalatom, figyelmem, hogy segítsen Téged a megvalósításban.

 

 

Kotroczóné Novák Hannaphoto bw


Hatha és Stresszoldó Jóga oktató


Több, mint öt éve gyakorlom a Hatha Jógát, azóta, hogy egy komoly emésztőszervi betegséget diagnosztizáltak nálam, melyhez szorongásos pánikbetegség is társult.
A gyakorlás hamar megmutatta jótékony hatásait a fizikai szinten, és a mélyebb tudati szinteken is. Ahogy egyre közelebb kerültem ÖnMAGamhoz, végre felismertem, hogy a válaszok, a megoldás, a gyógyulás lehetősége Bennem van.

2016 őszén végeztem el az Emésztési rendellenességek jógaterápiája című képzést, 2017 tavaszán pedig a Samadhi Jóga Akadémián a Hatha Jóga Oktató képzést, Diószegi Ádám vezetésével.
A Hatha Jóga eszközeit terápiás célokra is használom, az emésztési problémák, különböző bélgyulladások, valamint a szorongás és a pánikbetegség kezelésére, stresszoldásra.
Formálom saját rendszeremet, tapasztalok és megosztok, hogy mások is tapasztalhassanak.

A Jóga számomra egy állandó és folyamatos fejlődés, változás, egyensúlykeresés, önismereti út – és az Életemben egy semmihez nem fogható segítség: sehol máshol nem kaptam ennyire egyértelmű magyarázatot arra, mi zajlik bennem, és hogyan tudok tenni Magamért.


Vass Editphoto 2016. 091 1

Hatha jóga oktató


Mindig is szerettem mozogni, viszont sosem találtam azt a mozgásformát, amit örömmel tudtam volna hosszabb ideig végezni. 2016-ban találtam rá a jógára és nagyon megtetszett, hogy rendszeres gyakorlással mennyire gyorsan tudtam fejlődni.

Sosem voltam hajlékony, a bokámat is alig tudtam megfogni, rossz volt a tartásom és az egyensúlyérzékem egyenlő volt a nullával. Nagyon megszerettem, hogy minden ilyen problémámra megoldást adott a jóga. Amióta jógázom nemcsak kívülről változtam, teljesen máshogy látom önmagamat és az egész világot is.

Megtanultam nem mindig a múlton rágódni, vagy aggódni a jövő miatt, hanem élvezni a jelent. Miután elvégeztem az oktatóképzést számos tanfolyamon, workshopon vettem és veszek részt a mai napig. Nagyon szeretek mindig valami újat tanulni, hogy az óráimon is minél többet tudjak adni Nektek.