A tibeti hangtálakat már több évezrede használják a keleti kultúrában különféle célokra, többek között relaxáció, meditáció során. Bár nálunk még viszonylag újdonságnak számít, egyre inkább kezd elterjedni és egyre többen tapasztalják meg pozitív hatásait. Az régóta ismert, hogy a zene, a hangok, a rezgések hatással vannak a hangulatunkra. A hangtálak hatása azonban egészen különleges, mivel képesek az elmét elcsendesíteni, figyelmünket befelé fordítani, ezáltal pedig javítani a relaxációra való készségünket. Ez különösen fontos a mai rohanó világunkban, hiszen gyakran meg sem állunk, megoldandó feladatok és határidők sokasága áll előttünk és nagyon sok információt kell feldolgoznunk. Mindezek a tényezők a krónikus stressz forrásai. A stresszes állapot által megbomlik természetes testi-lelki egyensúlyunk, amely hosszútávon különböző betegségek kialakulásához vezet. Ezt megelőzendő érdemes a stresszt “kezelni”, megtanulni feldolgozni és enyhíteni. Erre kiváló alkalom a jóga, relaxáció, meditáció, amelyeknek kiváló kísérői a tibeti hangtálak. Alapvetően kétfajta kezelést alkalmazunk, amelyek minden esetben kissé eltérőek, egyediek:

 

Csoportos hangfürdő:

 

A csoportos hangfürdő során egy kisebb-nagyobb csoport egyszerre relaxál. Általában egy légzőgyakorlattal és egy hosszabb, vezetett relaxációval készítjük fel a testet a hangfürdőre, majd pedig a résztvevők elmerülnek a gyógyító hangok és rezgések harmóniájában. 

A hangtálak rezgései a testünkben lévő vízzel terjednek sejtről sejtre, feloldva a különböző fizikai. érzelmi és mentális blokkokat. Fizikai szinten segítenek ellazítani a fáradt, merev izmokat és relaxáló hatásuk által harmonizálni a légzést, a keringést és az anyagcserét és kiegyensúlyozni az idegrendszert. A hangfürdő emellett kiválóan alkalmas arra, hogy megtámogassa a már szükségtelen dolgok elengedését, mint például az elavult gondolati, viselkedési minták, amelyek sokszor visszatartanak, korlátoznak bennünket. Egyúttal pedig újult energiákkal töltődünk fel, hiszen a hangfürdő az egész energetikai rendszerünkre pozitív hatással van, segít visszaállítani a testi és lelki egyensúlyt, harmóniát.

 

Időtartam: 75-90 perc

 

Ár: 2.000 Ft

 

 

Egyéni tibeti hangtálas kezelés/hangmasszázs:

 

Az egyéni tibeti hangtálas kezelés során a hangtálakat közvetlenül a testre helyezzük, és végigvezetjük őket a végtagokon, a törzsön, a gerinc mentén, érintve a főbb szerveket és energetikai pontokat.

A kezelés masszázságyon történik, egy rövid feltáró elbeszélgetés előzi meg, amellyel meghatározzuk a kezelés célját és egy rövid beszelgetéssel zárul, amelynek lényege a tapasztalatok megosztása. 

A csoportos hangfürdőnél intenzívebb hatás érhető el általa, hiszen a hangtálak közvetlenül érintkeznek a testtel, így a rezgések is intenzívebben érzékelhetőek. 

A foglalkozás egyéni, egyszerre csak egy vendég van jelen, de igény szerint lehetőség van páros kezelésre is. 

A foglalkozás célja lehet akár relaxáció, stresszoldás, de kifejezetten terápiás célra is alkalmazható, például fizikai fájdalmak vagy lelki eredetű problémák, függőségek kezelésére. 

A hangok és rezgések a víz közvetítésével terjednek és jutnak el a test minden pontjába, így különösen fontos, hogy a kezelés előtt és után is kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk  

 

Időtartam: 90 perc

 

Ára: 6.500 FT

 

A foglalkozást tartja: Kaskötő Lilla, hangterapeuta

 

Időpont egyeztetés az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

Email: kaskoto.lilla@gmail.com

Tel.: +36 30 732 14 28