Érzékek misztériuma

Érzékek misztériuma

Mélyebb tapasztalás az érzékszerveken keresztül, a teljesebb kapcsolatokért.

Az esemény csak Jógaoktatók, Trénerek, Masszőrök, és egyéb más segítő foglalkozásúak számára nyitott.

Mikor pár évvel ezelőtt elkezdtem ezt a programot összerakni, igazából semmi sem motivált arra, hogy ezt másoknak átadjam. A saját szorongásaimon szerettem volna túllépni és rájönni, hogy azok miért rombolják az emberi kapcsolataimat.

8 évvel ezelőtt, amikor első jógaórámat tartottam, remegő térdekkel, akkor már tudtam, ha ez az állapot így marad, abba belehalok. Pár évnek el kellett telni, hogy rájöjjek, el vannak tömődve a kommunikációs és érzékelő csatornáim. 

Nagy Alex jógaoktató
Ahogy elkezdtem figyelni a látás, a hallás, a hangadás és az érintés érzékelését, úgy lettek napról napra tisztábbak és jobbak a kapcsolataim, kerültek hozzám közelebb az emberek. A programban olyan helyzetgyakorlatok vannak összeállítva, hogy ha már elkezdtél haladni az önismeret útján, elmélyítheted az ismereteidet, a tapasztalataidat. 
Itt találkozhatsz azzal, hogy:
  • Nem tapogatás, hanem érintés.
  • Nem hallgatózás, hanem hallás.
  • Nem csak nézés, hanem látás.
  • Nem csak duma, hanem a hangok rezgetése.

Egy tréner számára rendkívül fontos, hogy amit átadni szeretne, azt pontosan adja át. Mégis hányszor vesszük észre, hogy akiknek átadni szeretnénk, teljesen mást értenek, mint amit mondunk, másképp mozognak, mint ahogy mutatjuk.

Vajon észrevesszük-e magunkon, hogy mikor akarjuk igazán átadni azt, ami bennünk leülepedett, vagy csak papagájként szajkózzuk, amit tanultunk egy tanítótól, mestertől?

Való igaz, néha a tanítónk karizmája is elég erős és az ő hangja bennünk annyira hangosan szól, hogy nem halljuk tőle a saját hangunkat, de itt megtanulhatjuk előhozni azt, ami bennünk a valódi.

Szeretettel várlak a programon!

Nagy Alex

Novák Hanna jógaoktató tapasztalata

“Az Érzékek misztériuma c. workshop valódi, átható tapasztalásokkal segít helyrebillenteni ezt az elmozdulást, kapcsolódni és kapcsolatot teremteni. Amellett, hogy ebben a néhány órában van időnk átélni, átérezni mindazt, amit látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás útján megélhetünk, számomra a régóta, mélyen meggyökeresedett blokkok nagyon gyengéd, könnyed oldódása volt az, amit magammal tudtam vinni a mindennapokba is.”

“Az érzékelés, az érzékek Életünkben betöltött szerepét és jelentőségét jellemzően alábecsüljük. Úgy gondoljuk, nem fontos a másik ember (vagy saját magunk) szemébe nézni, nem lényeges, hogy kit és hogyan érintek meg, mennyi időt és figyelmet fordítok az illatokra, ízekre, milyen erősen koncentrálok valamire, amit szeretnék elérni.

Így aztán mindez annyira elsikkad a mindennapok során, hogy teljesen kijövünk a gyakorlatból, nem találjuk saját helyünket, az intimitást, a kölcsönös megértést, és csodálkozva vesszük észre, hogy eltávolodtunk Társainktól és ÖnMagunktól is.

Az Érzékek misztériuma c. workshop valódi, átható tapasztalásokkal segít helyrebillenteni ezt az elmozdulást, kapcsolódni és kapcsolatot teremteni. Amellett, hogy ebben a néhány órában van időnk átélni, átérezni mindazt, amit látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás útján megélhetünk, számomra a régóta, mélyen meggyökeresedett blokkok nagyon gyengéd, könnyed oldódása volt az, amit magammal tudtam vinni a mindennapokba is.

Egy percig sem éreztem azt, hogy itt valami fura, kényelmetlen vagy kötelező gyakorlatokkal próbálkozunk, mert nagyon is természetesen zajlott minden, a páros vagy csoportos, illetve az egyéni gyakorlatok során is. Úgy éreztem magam, mintha végre valahára eszembe jutott volna egy vers, amit nagyon régen tanultam, de már régóta elfelejtettem, és most szinte maguktól kigördültek volna a szavak.

Az átélteket, tanultakat oktatóként és terápiás segítőként is alkalmazom, akár egy-egy konkrét koncentrációs gyakorlatként, akár csak egy röpke érintés erejéig – mindegyikre órási szükségünk van mai világunkban. “

Információ és jelentkezés

Időpont: 2018. augusztus 26. 09.00-14.00

Helyszín: Sankalpa Jógastúdió, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 54. (Megközelítés, kapucsengő itt!)

Részvételi díj: 8 900 Ft/fő

Maximum létszám: 5 fő. 

A foglalkozást vezeti: Nagy Alex