Sankalpa Jógastúdió slider

Fedezd fel újra önmagad!

"A hibák arra valók, hogy tanuljunk belőlük."

Sankalpa jóga - Nagy Alex

Ahogy létrejön egy vállalkozás, sok apró, néha egy-egy nagyobb hibával, úgy épül fel egy ember egyénisége, szabadsága, boldogsága, élete, hogy mer hibázni és felhasználja tanulására, fejlődésére.

Mindennapi életünkben számtalanszor találkozunk azzal a mondattal, hogy „Ne hibázz!”, ezért azt is gondolhatjuk, hogy a hibák rosszak és pont emiatt, ha hibázunk, kibújunk alóla vagy másra hárítjuk. Ez is egy lehetőség, viszont lehet másképp is dönteni, saját személyes szabadságunk van abban, hogy változtatunk-e ezen a hozzáálláson vagy sem, mögé nézünk-e a „problémáknak” és igyekszünk elfogadással feloldani konfliktus helyzeteinket, vagy tovább futunk ijedten és betudjuk egy „hibának”.

A jóga segít egyre közelebb jutni tiszta forrásunkhoz, amiből merítkezve életünk, döntéseink félelem nélkül tudnak megszületni. Elkezdjük vállalni azt, akik jelenleg vagyunk és meghagyjuk a lehetőséget, hogy újabb élmények, helyzetek mutassanak rá a változás lehetőségére, hogy újra igazán önmagunk lehessünk. A változás bennünk indul és ahogy a sok-sok egyén tisztul és változik, úgy változik a köz és a társadalom egésze.

Sankalpa Jóga - Palotás Réka

A jóga nem adja a kezünkbe a megoldást. A jóga eszközt ad arra, hogy megleljük a megoldásokat.

A mozgás, a fizikai test, a fizikai síkon történő folyamatok tudatosítása segítenek abban, hogy mélyebb szinteken is érzékeld önmagad, hogy meglásd a fizikai és lelki összefüggéseket, amiknek felismerése már önmagában gyógyító, tisztító hatásúak!

Ehhez tudunk segíteni a jóga órákon és egyéb mozgás, önismereti foglalkozásainkon, hogy feloldjuk, felülírjuk, elengedjük, hogy egy szabadabb ember születhessen.

A Műhelyről

Sankalpa Jóga - Novák Hanna

A jóga és a köré épült mozgásformák a test tudatosságáról, felszabadításáról és ez által a tudatosságunk növeléséről, a test-lélek-szellem egységének megtapasztalásáról szól.

Azt tudom és élem, hogy ezeket a folyamatokat Jógán keresztül meg lehet tapasztalni, ugyanúgy, mint harcművészeten, táncon, vagy egyéb más testtudatos mozgásformákban. Abban viszont nagy eltéréseket tapasztaltam, hogy ki és hogyan adja át a figyelem és a mozgás művészetét.

Oktatóink között bizony van, aki nem tudja belehajtogatni magát egy cipős dobozba, de úgy vélem a jógának nem is erről kell szólnia. Önmagunk, határainak megfigyeléséről, átlépéséről szól, ahol az oktatók megmutatják korlátaidat és azt is, hogy hogyan lépd át azt fokról fokra. Ők tanítva tanulnak.. és tanulva tanítanak…

Sankalpa Jóga - Bakó Ádám

Oktatóinkban egy közös dolgot fedeztem föl, hogy szerethetők úgy, ahogy vannak.

Mint a Sankalpa Jóga és Mozgás Műhely vezetője, úgy gondolom fontos az irány, mind szellemi, mind “üzleti” szempontból, hogy mit tud képviselni egy hely minden szinten, kívül és belül.

Számomra ez a hitelesség, hogy amit belső világomban élek és tapasztalattá avanzsálok, tudatosságban áramoltatok, azt bátran felvállaljam, közvetítsem és minél több emberhez eljuttassam. Fontos ez! Hogy Férfiként Teret adjak és lehetőséget a teremtésnek és ezzel együtt másoknak a felszabadulásra és gyógyulásra!

Ajánlom figyelmedbe, hogy rendszeresen jógázni, vagy önismeretet és tudatosságot gyakorolni, milyen fontos, ahhoz, hogy igazi változások induljanak el! Heti 1-2 jóga óra, igen, az már elindíthat, de nekünk az is fontos, hogy ezt a tudatosságot és amit a jóga órákon megtanulsz, ne hagyd a műhelyben, hanem vidd haza, vidd magaddal bárhova, mint egy útravalót, amit bármikor, bármilyen helyzetben használhatsz! Igyekszem szakmailag elmélyült és tapasztalt oktatókkal dolgozni azon, hogy a megfelelő képzést, instrukciókat kapd, hogy a jóga gyakorlatai már a Műhely jóga óráin is mélyüljenek! Számomra fontos, hogy az oktatók precízen, mélyrehatóan és rendkívül figyelmesen adják át azt, amit ők is gyakorolnak. Fontosnak tartom, hogy fejlődjenek abban, amit tanítanak és amilyen szellemiséget átadnak.

Kívánunk mindenkinek Erőt, Kitartást, Türelmet, hogy felfedezze újra ÖNMAGÁT! 🙂

Várunk Mindenkit finom Teával és Szeretettel! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Kérjük az elküldés előtt fogadd el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom